Komplex táncterapeuta

Hiszünk benne, hogy a tánc mindenkié: nincs korhoz vagy egészségi állapothoz kötve. Komplex táncterapeuta képzésünket azért hoztuk létre, hogy mindenki megtapasztalhassa a mozgás és a tánc örömét. 

Tanfolyamunk vezetője, Tóth Sára - a Magyar Táncrehabilitációs Alapítvány szakmai vezetője - olyan amerikai módszert dolgozott át és honosított meg, ami teljesen egyedülálló Magyarországon. Idősek, kerekesszékesek, szellemi vagy testi fogyatékkal élő felnőttek és gyerekek járnak a táncterápiás foglalkozásaira.

Most Te is elsajátíthatod ezt a speciális tánc és mozgásterápiás módszert. Képzésünkön olyan komplex tudásra tehetsz szert, amivel az idős személyeknél egészségesebb és aktívabb életvitelt tudsz kialakítani, illetve élménygazdag fejlesztő foglalkozásokat vezethetsz be fogyatékossággal élő személyek életébe. 

Minden embernek a földön joga van ahhoz, hogy rekreációban és művészeti élményben legyen része, hogyha ez még egészégmegőrzést is jelent, akkor azzal triplán jól jár mindenki. A komplex táncterápia javíthatja a koordinációt, az állóképességet, a ritmusérzéket, az egyensúlyt, a memóriát, illetve csökkenti a depressziót. A terápiás foglalkozás jótékonyan hat a csoport dinamikájára és hangulatára. 

A preventív, egészségmegőrző, táncterápiás foglalkozásokat alapvetően széken ülve végezzük, így a nehezebben mozgó, idősebb vagy értelmükben akadályozott személyek is könnyen kivitelezhetik a mozgásokat és sikerélményben lesz részük. A táncterápiás foglalkozások lehetnek egyéni vagy csoportos órák, a szellemi vagy testi fogyatékkal élő gyerekek óráin pedig, igény esetén, a szülők is részt vehetnek.

Egy táncterápiás foglalkozástól csodát nem várhatunk, így akinek súlyos testi vagy szellemi nehézségei vannak, nem fognak ettől az órától meggyógyulni. De egy biztos hogy teljesebb életet tudnak élni, boldogabban, egészségesebben.

Hogyha szívesen foglalkoznál idősekkel vagy fogyatékosággal élő személyekkel és egy hasznos tudásanyaggal bővítenéd szakmai portfóliódat, akkor ajánljuk figyelmedbe Komplex táncterapeuta képzésünket. Itt az ideje, hogy kiegészítsed eddigi tudásodat és a mozgáson/táncórákon kívül valami merőben újat tanulj mind tematikában, mind pedig szemléletben. 

Ehhez adunk neked egy kiváló lehetőséget, hogy szakmai újdonságot tanulhass a fogyatékossággal élőkről. Azokról, akikről sokszor úgy gondolják, hogy képtelenek mozogni. Minden embernek van egyfajta belső ritmusa, tehát valamilyen szintű mozgásra képesek vagyunk mindannyian, képességeinktől függetlenül. Nekünk, táncterapeutáknak az a fontos, hogy a terápiás foglalkozáson résztvevő személyekből a legtöbbet hozzuk ki. 

Szerezd meg ezt az új tudást, amelynek birtokában meglévő tanítványaidat is újdonságban részesítheted, vagy kibővíthetheted eddigi vendégeid körét más korcsoportú és egészségi állapotú ügyfelekkel. 

Cikkek Tóth Sáráról és a komplex táncterápiáról:

Ezeket fogod tanulni képzésünkön:
 • Táncterápia elmélete 
 • Táncterápia a gyakorlatban 
 • Általános mozgásfejlesztés idősek és fogyatékosággal élők számára
 • Egyensúly, koordinációfejlesztés 
 • A légzés
 • Gyakori kórképek melyek az idősödéssel járnak
 • Kommunikáció a komplex táncterápiás foglalkozáson
 • Művészetpedagógia alapjai 
 • Zeneterápia alapjai 
 • Gerontológia az idősödés tudománya

Vizsga:

 • A képzés gyakorlati vizsgával zárul.

A képzés sikeres elvégzését tanúsító dokumentumok:

 • A képzés teljesítéséről kiállított hivatalos állami tanúsítvány:
   • magyar és angol vagy
   • magyar és német nyelven
 • Fitness Akadémia oklevél
Részvételi díj
 • 159 000 Ft

Az ár az ÁFA-t tartalmazza.

kedvezmények

Időpontok

Tavaszi képzésünk megtelt!

 

Következő képzés: 2024. ősz.

Ha szeretnél értesülni a jelentkezés megnyitásáról, iratkozz fel hírlevelünkre a lap alján!

 

 

 

Vizsga időpontja: részletek hamarosan

 

A képzés időtartama: 40 tanóra, szombat és vasárnap 9.00-16.00
Tanfolyamunk hybrid képzés online elméleti órákkal és személyes jelenléti gyakorlati órákkal.

Helyszín
 • 1026 Budapest Pasaréti tér
Jelentkezés feltételei
 • Az itt felsorolt szakmai előképzettség valamelyike:
  • Államilag elismert sportszakmai előképzettség, vagy folyamatban lévő tanulmányok (pl. sportedző, sportoktató, tánc instruktor, aerobik sportoktatótestépítés-fitness sportoktatóúszás sportoktatószemélyi edzőcsoportos fitness instruktorfitness instruktoraqua tréner, stb.)
  • Felsőfokú testkulturális szakképzettség (pl. testnevelőtanár, humánkineziológus, rekreációszervező – egészségfejlesztő, gyógytestnevelő, testnevelő – edző, konduktor)
  • Táncművészeti Egyetem Művészképzés ( táncos és próbavezető, moderntánc-művész, koreográfus,) társastánc oktató, táncoktató
  • Pedagógus, tanító szakirányú végzettség
  • Gyógypedagógus, gyógypedagógiai asszisztens szakképzettség
  • Mentálhigiénés szakember
  • Szociális szakdolgozó
  • Egyéb, Fitness Akadémiával egyeztetett szakképesítés
 • A részvételi díj befizetése a jelentkezési határidőig
Jelentkezési és befizetési határidő
 • Részletek hamarosan

Maximális létszám: 23 fő. A csoportot a befizetések sorrendjében töltjük föl. 

Fizetés módja
 • Banki átutalás vagy
 • Banki készpénzes befizetés, bármelyik OTP fiókban
  • Számlatulajdonos neve: Fitness Akadémia Kft.
  • Bankszámla száma: 11707024-20383637

A Közlemény rovatban fel kell tüntetni az online jelentkezést követően általunk küldött díjbekérő azonosítóját és a jelentkező nevét.

Nyílvántartásba vételi szám: B/2020/000294

Hallgatóink mondták rólunk:

"Nagyon-nagyon régen már olvastam arról, hogy a tánc erejével hogyan lehet fejleszteni beteg gyerekeket, fogyatékkal élőket és idős embereket. A cikk külföldi eredetű volt.
Azóta többször eszembe jutott, hogy szeretném megismerni, kipróbálni, több évtizedes munkámat, tudásomat kiegészíteni.
A Fitness Akadémia által meghirdetett képzéssel régi álmom valósult meg és elvárásaimat messze felülmúlta. Sára hihetetlen energiával, odaadással és hatalmas szakmai alázattal adta át tudását, folyamatosan támogatva, inspirálva minket.
Pozitív kisugárzásának köszönhetően azonnal kapcsolatot teremtett velünk és nagyon rövid időn belül különleges csapattá formált bennünket. Nem voltak rossz kérdések, nem voltak rossz válaszok, csak az egymásra figyelés, az önzetlen segítség és tudásmegosztás létezett.
A preventív, egészségmegőrző, táncterápiás tanfolyamon kapott módszertani tartalom sokszínűsége és mélysége alapos tudást ad ahhoz, hogy új szemlélettel folytassuk munkánkat és új területeket hódítsunk meg. Köszönjük!
Szabóné Dancsik Tünde
"Ismerőseimtől nagyon jó véleményeket hallottam a Fitness Akadémiáról. Táncosként mindig is fontos volt számomra, hogy át tudjak adni valamilyen értéket. Legyen szó egy egészestés előadásról vagy épp a táncolni vágyók tanításáról.
A tanítás nem elhanyagolható szelete, ha fogyatékkal élő gyerekekkel vagy idősödő társainkkal foglalkozunk. Úgy érzem, hogy a komplex táncterapeuta képzésen kapott módszertani tartalom eklektikus mivolta és komplexitása alapján megfelelő tudást sajátíthattam el ahhoz, hogy bátor szívvel forduljak a fentebb említett két csoporthoz.
Sára pozitív kisugárzása már az első alkalommal összekovácsolt bennünket szakembereket, akik a segítő szakmák számos területéről érkeztünk. E csoport szuper lehetősége, hogy kapcsolati tőkéinket építve a megszerzett tudásra alapozva Magyarországon pionírekként terjeszthetjük a táncterápia módszereit."
Kovács Kristóf
"Néhány héttel ezelőtt a Tánctanárok csoportban láttam meg Tóth Sára posztját a Komplex Táncterapeuta Képzéssel kapcsolatban. Azonnal jelentkeztem, mert idős embereknek tanítok argentin tangót és úgy éreztem, hogy mindig ki kell egészíteni a már tanultakat. A leírtak alapján remek lehetőségnek tűnt.
Ennél jóval többet kaptam. Sára - a képzést vezető táncterapeuta, - nem csak a 40 órányi elméleti és gyakorlati anyagot, hanem elképesztően sok és jól használható információt, olvasnivalót és videós kiegészítéseket bocsátott rendelkezésünkre. Mindezt átitatva a csodálatos, hiteles személyiségével, hatalmas tudásával.
Ezen felül még jó kis önismereti résszel is gazdagodtunk. Mélyen hiszek abban, hogy önismeret szükséges ahhoz, hogy jól tudjunk tanítani, hogy megfelelően adjuk át tudásunkat tanítványainknak az élettani és egészségügyi sajátosságoknak megfelelően.
A csoport egységessége, tudása és tapasztalata is lenyűgöző. Szívesen reszt vennék folytatásban is."
Pálffy-Balogh Márta
"Meleg szívvel ajánlom mindenkinek a Fitness Akadémián induló Komplex táncterapeuta képzést. Sára, az oktató nagyon felkészült, bármilyen kérdéssel lehet hozzá fordulni. És amit elért a táncterápiával kapcsolatban Magyarországon, az is egyedülálló.
Határtalan boldogságot érzek, ha arra gondolok, hogy milyen érzés volt a többi csoporttársamat hallgatni arról, hogy kik ők, honnan jöttek, mit csinálnak. Miután mindenki megnyílt egy kicsit, én teljesen otthon éreztem magam. Remélem, hogy szuper kis összetartó csapat kovácsolódik ebből a majdnem 20 emberből.
Valahol mi is leszünk (Sárával az élen) a táncterápiának az úttörői, és ez a gondolat maga már izgalommal tölt el."
Arany Vivien

Hat érv,
amiért érdemes minket választanod:
elolvasom

A képzés oktatói
Tóth Sára
Jó híreink vannak.

Iratkozz fel, hogy mindig frissen értesülj aktuális képzéseinkről, akcióinkról!

Elolvastam és elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót.