Mit sportoljunk nyaralás alatt?

Mit sportoljunk nyaralás alatt?
Garai Judit
2015. július 22.

Nyaralás alatt pihenni szeretünk. És persze finomakat enni. Lángos, palacsinta, pizza, fagyi… 1-2 kiló garantáltan felszalad a pihenés végére. Aki szeretné ezt elkerülni, annak itt van néhány ötlet, hogy hogyan csempészhet egy kis mozgást az életébe a nyaralás ideje alatt is.

Úszás:

Aki vízparton nyaral, legyen az tó, tenger vagy úszómedence, annak az úszás a legkézenfekvőbb megoldás. A Balaton déli partján ehhez egy kicsit gyalogolni is kell, de megéri a fáradtságot. Azt azért szögezzük le, hogy az „egy helyben állok és locsolom a gyereket a vízipisztollyal” az nem úszás. Ha a labdát dobálgatom neki a térdig érő vízben, az sem úszás. Az úszás legyen igazi úszás: mell vagy gyors, hát vagy pillangó!

 

Futás:

Futni bárhol lehet. Még nyaralás alatt is. Csak be kell rakni a bőröndbe a futócipőt és máris minden adott egy reggeli vagy esti kocogáshoz.

 

Biciklizés:

Ha van elég hely a csomagtartóban (ez elég ritka), vagy van kerékpártartó a kocsi tetején vagy hátulján, akkor magunkkal lehet vinni a biciklit is a nagy útra. Egyéb esetben bérelni kell. A legtöbb szállodában van már ilyen lehetőség. Az európai nagyvárosokban pedig létezik a mi Bubinkhoz hasonló bérelhető kerékpáros rendszer.

 

Gyaloglás:

A gyaloglás is mozgás. Városnézés vagy kirándulás formájában észrevétlenül is összejön a napi aktivitás mennyiségünk.

 

Labdajátékok:

Foci, tollaslabda, kosárlabda, vízilabda, röplabda, pingpong… Ha van valamelyikre lehetőség a nyaralásunk helyszínén, akkor játszva összejön a napi mozgásadagunk. Arra azért figyeljünk oda, hogy az asztali foci nem számít sportolásnak, bármilyen mulatságos is!

 

Saját testsúlyos gyakorlatok:

Ezekhez a gyakorlatokhoz nincs szükség semmire. Egy polifoam azért jól jöhet, ha befér a bőröndbe. Ezt aztán a napozáshoz is használhatjuk. Fekvőtámasz, felülés és guggolás gyakorlatokhoz ebben a cikkünkben adunk konkrét javaslatokat.

 

Súlyzós gyakorlatok:

Ha befér a bőröndbe egy pár kézi súlyzó, akkor súlyzós gyakorlatokat is végezhetünk. Már a súlyzót tartalmazó bőrönd cipelése is annak számít. A legjobb a szabadban edzeni, de a szállodai szoba is kiválóan alkalmas erre, hiszen a súlyzós gyakorlatok nem igényelnek sok helyet.

 

TRX:

A TRX tényleg minimális helyet foglal csak a bőröndben. Viszont szükség van hozzá egy felfüggesztési pontra, amire nem mindenhol van lehetőség.

 

Tánc:

A legtöbb nagyvárosban és nyaralóhelyen pezseg az éjszakai élet. Bátran vessük bele magunkat és táncoljunk hajnalig! Ez a mozgás egyik legszórakoztatóbb formája.

 

Hasonló témájú cikkeink