A Kína-tanulmány az egészségtudatosság alapköve

A Kína-tanulmány az egészségtudatosság alapköve
Berkes-Mezei Beáta
2016. május 20.

A Kína-tanulmány egy alapmű, olyan alkotás, amelyet minden embernek érdemes ismernie, aki szeretne egészségesen, kiegyensúlyozottan és hosszan élni.

A tanulmány egy mély és őszinte beszámoló  a táplálkozástudomány hamis megállapításairól, az élelmiszeripar álcáiról, korunk betegségei és a táplálkozásunk valódi összefüggéseiről.

A könyv szerzője Dr. T. Campbell professzor és fia Thomas M. Campbell. Dr. Campbell egy tejgazdaságot fenntartó farmon nőtt fel, majd olyan intézetnek dolgozott, amely a hús-, tej-, és tojásfogyasztást népszerűsítette (MIT). Végül a több évtizeden át folytatott kutatássorozat eredményeinek hatására addigi életmódját a teljes értékű növényi táplálékon alapuló étrendre cserélte le.

A vidéki Kínában végzett felmérés eredményei nyomán a Kína-tanulmány részletezi a táplálkozás és a szívbetegség, cukorbetegség és a rák között bizonyítható kapcsolatot. Szakmai közösségek és laikus emberek milliói kaptak egy olyan átfogó tanulmányt általa, amely példaértékű összetettséggel és tényszerűen mutatja meg az étrend és a jóléti betegségek közötti összefüggéseket. Egyértelmű grafikonokkal ábrázolja a civilizációs betegségek előfordulásának gyakoriságát az állati és növényi eredetű táplálék fogyasztásával összefüggésben.

A Kína-tanulmány nem egy diétákról vagy csodakúrákról szóló könyv, hanem világos üzeneteket fogalmaz meg a betegségekkel és elhízással küzdő embereknek, valamint azoknak, akik szeretnének hosszantartó egészséges, energikus, fiatalos testben élni.

Számos híresség a legnagyobb elismeréssel említi a művet, amely többek között Bill Clinton életét is megmentette és megváltoztatta, ő így nyilatkozik róla: "Ha igazán egészséges akarsz lenni, olvasd el Dr. Campbell Kína-tanulmány című könyvét."

Paul McCartney, néhai Beatles tag már évek óta vegetáriánus. Elhivatott követője Dr. Campbell munkájának és aktívan támogatja az egészséges táplálkozással foglalkozó kampányokat, ezzel szeretne jó példát mutatni környezetének.

Dr. Campbell céljai világosak, így fogalmaz: "Nem javaslok kevesebbet, mint újraalkotni, mit gondolunk jó táplálkozásnak. Szükség van rá, hogy tudják az igazságot az ételekről, és arról, hogy miért táplálkozzanak helyesen, hogy megmenthessék életüket."

A genetika nem egy bélyeg, amely eredendően megpecsételi sorsunkat, elsősorban saját felelősségünk és tudatosságunk határozza meg életminőségünket és bizonyos betegségek kialakulását.

A professzortól tényeken alapuló tudatosságot, egyértelmű útmutatást és a fejlődésünket támogató ismereteket kaphatunk.

Dr. T. Colin Campbell 2016. május 26-án Budapesten tart előadást a Villányi úti Konferenciaközpontban.

Hasonló témájú cikkeink