Interjú Bogdányi Titanilla szinkron színésznővel

Interjú Bogdányi Titanilla szinkron színésznővel
Győri Ferenc
2016. augusztus 5.

Anne Hathaway és Lindsay Lohan magyar hangját új szakmájáról, a testépítésről faggattuk.

  1. Elképesztően sikeres vagy a munkádban! Miért kezdtél el új szakmát tanulni?

Régen kerestem már valamit az életembe, amit olyan szeretettel, kitartással és szenvedéllyel tudok csinálni, mint a munkámat. Aztán elkezdtem otthon edzeni, amihez egy barátom segítségét kértem, aki később a párom lett, majd az edzőm is. Ő vitt le először terembe, ahol rögtön éreztem, hogy ezt kerestem!

Onnantól nem volt megállás… Úgy döntöttem, hogy szeretném mélyebbre ásni magam a témában, ahogy csak tudom. Amúgy meg mindig jó, ha az ember több lábon áll!

 

  1. Egy csinos, fiatal nő vagy. Mióta sportolsz?

Mosolygok picit, hogy elmerjem-e mondani az igazságot: 27 évig kb. semmit nem mozogtam. Gyerekként asztmám volt, amit nem sikerül teljesen kinőnöm, így ez is közbeszólt a dolgoknak. Plusz egy nagyon jó anyagcserével megáldott, ektomorf típus vagyok, így a felesleges kilók sem késztettek rá, hogy mozogjak. Bár soha nem bírtam a fenekemen megülni!

 Bogdányi Titanilla fitness

  1. Mivel a Fitness Akadémia Testépítés-fitness szakán tanulsz, gondolom, testépítéssel szeretnél foglalkozni? Hosszú távon mi a célod ebben a sportban? Versenyzés?

Meglátjuk még, hogy mi fog kisülni belőle, de igazság szerint jobban vonzana a tanítás része.

 

  1. Milyen korosztállyal, illetve férfiakkal vagy nőkkel foglalkoznál legszívesebben?

Leginkább a saját korosztályommal. De úgy gondolom, hogy ez is akkor tud igazán kikörvonalazódni, amikor elkezdünk emberekkel foglalkozni.

 

  1. Szerinted milyen erősségeid vannak, amiket tudnál kamatoztatni ebben a szakmában?

Ez egy jó kérdés! Erősségemnek talán a kitartásomat, a sport iránti szeretetemet, motiváltságomat, közvetlenségemet tudnám említeni.

 

  1. A Te elképzeléseid szerint mitől számít jó edzőnek valaki?

Nyilvánvalóan kell a szakmai felkészültség, elhivatottság az adott sport iránt, figyelem, megbízhatóság. Amit még fontosnak tartok, hogy ez is egy olyan munka, ahol szükség van a pszichológiára! Szükség van rá, hiszen jó kapcsolatot kell kialakítani a sportolóval, fel kell tudnunk ismerni, hogy hogyan hathatunk az illetőre! Mi az a módszer, amivel pl. szükség esetén tarthatjuk benne a lelket, amivel biztathatjuk, kipréselhetjük belőle azt a "még kettőt"!

 

  1. Mit gondolsz, mennyiben más "átlag" emberekkel foglalkozni, mint versenyzőkkel?

Van különbség, mert egy versenyző esetében már rengeteg szegmense van az edzésnek, amiket profi szinten kell egymásra építeni. Teljes embert kíván mindkét féltől.

 

  1. Testépítésnél gyakran felmerül a dopping kérdés. Mit gondolsz a doppingról?

Nyílt titok, hogy ebben a sportban élnek a dopping adta lehetőségekkel. Ami a szomorú, hogy nem is tájékozódnak az estleges következményekről és már nagyon korán, fiatalon elkezdik használni. De nem az én tisztem megítélni, hogy mi a jó vagy rossz! Csak remélni tudom, hogy mindenki felelősen dönt!

 

  1. Mit tanácsolnál azoknak, akik el szeretnének kezdeni edzeni? Különösen azokra a hölgyekre gondolok, akik attól félnek, hogy férfias kinézetre tesznek szert.

Vannak bizonyos biológiai korlátok, amik szerény belátásom szerint, nem teszik lehetővé, hogy egy nő férfiasan nézzen ki! Viszont tudni kell, hogy ha súlyzós edzést is keverünk a mozgásunkba, sokkal hatékonyabb lesz a zsírégetésünk és tónusosabb, feszesebb idomokra tehetünk szert! Azonkívül, ha elkezdünk mozogni, az rendkívül pozitív hatással lesz az egészségünkre, pszichénkre, közérzetünkre, egész életünkre, ezáltal a környezetünkre is.

Szóval csak azt tanácsolhatom, hogy vágjon mindenki bele és találja meg azt a formáját, ami az övé!