Ajándéktippek karácsonyra fitneszőrülteknek

Ajándéktippek karácsonyra fitneszőrülteknek
Sándor Alexandra Valéria
2017. november 29.

Biztos neked is van a családodban vagy a baráti körödben valaki, akinek az egészséges életmód a mindene. Ez a karácsonyi ajándékok beszerzésekor jól jön, hiszen a fitneszőrülteknek nem nehéz tökéletes meglepetést választani!

Aktivitásmérő

Annak is hasznos, aki még csak most kezd belekóstolni a mozgásba, és annak is, aki már profi benne. A legkorszerűbb fitneszkütyük lényege, hogy pontos adatokkal szolgálnak a napi fizikai aktivitást illetően. A célszemély igényeinek és a pénztárcádnak megfelelően igen széles skáláról válogathatsz: az egyszerű, mégis trendi lépésszámlálók néhány ezer forintba kerülnek csupán, míg a felső határt a legmárkásabb okosórák jelentik.

Vásárlásnál mindenképp vedd figyelembe a megajándékozott stílusát, hiszen sportos, elegáns, vagy akár "láthatatlan" (például fehérneműre csíptethető) fajtákat is találsz. A hordhatóságon kívül lényeges lehet még a vízállóság, a mérhető sporttevékenységek köre, valamint az alvásmérés lehetősége.

 

Okos sporteszköz

Tudtad, hogy létezik már okos kosárlabda, ami automatikusan elküldi a labdakezelési technika elemzését a telefonra? Vagy hogy a kötél nélküli ugrókötél sem vicc, hanem egy létező sporteszköz, ami tökéletesen alkalmas az újítások kedvelőinek, illetve szűk helyen való gyakorláshoz?

A választék gyakorlatilag végtelen – ráadásul már a földrajzi határok sem akadályozhatják a kreatív ajándékozást, hiszen az internet segítségével akár a legújabb tengerentúli találmányokat is beszerezheted. Ebben az esetben viszont számolj a szállítási idővel: az ünnepi időszakon kívül ugyan nem ritka, hogy egy héten belül megérkezik a csomag az Egyesült Államokból Magyarországra, ám ez az időtartam decemberben akár két-háromszorosára is kitolódhat.

 

A tökéletes cipő

Mindenki keresi – de sokan vannak, akik még mindig nem találtak rá az Igazira. Vagy már tudják, melyik lenne az álomcipő, csak valamiért nem lepték meg vele magukat. A karácsony kitűnő alkalom rá, hogy bármelyik szerettedet meglepd a lábbelivel, ami még nagyobb élménnyé teszi számára az edzést.

Persze, akkor a legegyszerűbb a dolgod, ha pontosan tudod a méretét, vagy esetleg van lehetőséged lemérni az egyik meglévő, pont jó méretű cipőjét. Futóknál a talp íve és a talajtípus is sokat számít, míg a fitneszteremben a megfelelő vastagságú és stabilitású talp teszi könnyebbé az edzést. A szaküzletekben bátran kérhetsz tanácsot, vagy a meglepetés-faktorról való lemondásért cserébe megteheted, hogy elviszed az illetőt egy cipőválasztáshoz szükséges elemzésre.

 

Sportruházat

Sportcuccokból sohasem elég, hiszen a más alkalommal viselt ruhákhoz képest gyakrabban kell mosni őket. Mindig jól jön egy váltás szett, egy új kedvenc pedig a kedv fokozásával még a teljesítmény növelésében is segíthet.

A téli időszakban egy jól szellőző, a testhőt mégis megtartó dzsekinek örülnek a legjobban a szabadtéri edzés szerelmesei – praktikus, ha van rajta zárható zseb a kulcsnak és a telefonnak, illetve van kapucnija is. A speciális thermo anyagból készült nadrágok és felsők is jó szolgálatot tesznek ilyenkor, akárcsak a megfelelő – lehetőleg varrás nélküli – zokni.

Nőknek a nyáron topként is bevethető sportmelltartó ugyancsak slágernek számít, de mindkét nem tagjai hálásak a sportoláshoz ideális anyagú alsóneműért. Ne feledkezz meg a kiegészítőkről sem: az érintőkijelző kezelésére alkalmas bevonattal ellátott sportkesztyű nemcsak edzéshez praktikus, hiszen a megfelelő színben és fazonban bármikor fel lehet venni.

 

Konyhai kiegészítők

Nem véletlenül tartja a mondás, hogy a legjobb formáért 70%-ban a konyhában kell tenni – a megfelelő mennyiségű és minőségű táplálék ugyanis kulcsfontosságú mindenkinek, aki szeretné magát jó karban tartani. Ehhez szerencsére ma már szuper háztartási kisgépek állnak rendelkezésre, amikkel pillanatok alatt elkészíthető az egészséges ital vagy étel.

A gyümölcsprés és a smoothie-készítő a műfaj örökzöldje, de ha a keret lehetővé teszi, akkor nézz szét a forró levegővel működő fritőzök között is: ezek a megszokott zsiradékmennyiség töredékével – vagy akár zsiradék nélkül – képesek a sült finomságok elkészítésére. A legtöbb változatban grillezni és párolni is lehet.

Pénztárcakímélő megoldásként a BPA-mentes kulacsokat ajánljuk, amelyek a hormonális rendszerbe beavatkozó károsanyag-szennyezés veszélye nélkül segítenek gondoskodni a napi folyadékbevitelről, ráadásul még szépek is.

 

Szakácskönyvek

Egy igazi fitneszőrült akkora gondot fordít az étkezésére, hogy biztosan örül néhány új tippnek. Óriási tévedés, hogy aki odafigyel magára, csakis csirkemellet ehet párolt zöldséggel! Bár ezt a klasszikust is fel lehet turbózni a végtelenségig, sokkal jobb, ha sikerül új ízeket és elkészítési módokat megismerni.

Válogathatsz olyan szakácskönyvek közül, amelyek egy bizonyos összetevőt hangsúlyoznak vagy éppen kihagynak – hatalmas például a "szuperételeket" bemutató, vagy a "mentes" kínálat. A döntésnél csak arra figyelj, hogy van-e a célszemélynek intoleranciája, érzékenysége, valamint folytat-e valamilyen speciális étrendet. Ne áttéríteni vagy lebeszélni akard, inkább abban segíts neki, amit belső indíttatásból követ!

 

Oktatói tanfolyam

Aki szeret mozogni, miért ne folytathatná magasabb szinten? Ha úgy gondolod, hogy akit szeretnél megajándékozni, másoknak is átadhatná a mozgás örömét, választhatsz neki egy olyan képzést, ami erre felkészíti. A rengetegféle elérhető tanfolyam közül célszerű olyanra befizetni, ami elismert és kamatoztatható végzettséget ad, használható elméleti és gyakorlati tudással. Az időbeosztás miatt nem kell aggódni, hiszen az oktatás általában a dolgozó emberek napirendjéhez alkalmazkodva folyik. Arról nem is beszélve, hogy ezáltal esélyt adsz az illető kezébe, hogy a hobbijával hamarosan pénzt is keressen. Ajándékozóként pedig számíthatsz majd nála az ingyen edzésre :).