5 ok, amiért jó, ha együtt edzel a pároddal

5 ok, amiért jó, ha együtt edzel a pároddal
Sándor Alexandra Valéria
2016. május 5.

Nemcsak a testeteknek tesz jót, hanem a kapcsolatotoknak is!

  1. Minőségi közös időtöltés

Ha „csak úgy vagytok” egymás mellett, az bizony nem számít minőségi együtt töltött időnek. A mozgás viszont mindenképpen! Akármelyik sport mellett teszitek le a voksotokat, biztosak lehettek benne, hogy egészen új minőséget visz majd a kettőtök kapcsolatába. Ráadásul különösebb ráhangolódást sem igényel a dolog: nyúlcipőt fel, aztán ki a szabadba!

 

  1. Boldogsághormon sztereóban

Amikor egyikőtök szervezetében endorfinok szabadulnak fel, rögtön minimálisra csökken a konfliktus veszélye. Hát még akkor, ha mindketten átálltok a boldogság kémiájára a közös edzésnek köszönhetően! A kéz a kézben sportoló párok lényegesen kevesebb összezördülésről számolnak be, hiszen a hétköznapi problémák nem érintik olyan mélyen őket – elvégre adott a rendszeres és biztos módja a stressz levezetésének.

 

  1. Még jobban belészeretsz

Nyilván azért vagytok együtt, mert alapjáraton fantasztikusnak látjátok a másikat. De amikor sportoláskor is látod, hogy milyen erős, kitartó és ügyes a párod, nagyon büszke leszel rá, és valószínűleg újra beleszeretsz. Mondanunk sem kell, hogy ez milyen hatást gyakorol majd a közös életetek bizonyos területeire…

 

  1. Új barátokat szerezhettek

Az újfajta érdeklődési kör mindig egy új világra nyit kaput. Bizonyára sok-sok információra lesz szükségetek ahhoz, hogy technikailag megfelelően végezzétek az edzést, beszerezzétek a megfelelő felszerelést, illetve utánanézzetek a táplálkozási tippeknek. Egy idő után a másokkal való személyes beszélgetések során is a sportra fog terelődni a szó, ami kiváló alapot biztosít a barátkozáshoz.

 

  1. Lesz egy semleges, de tartalmas témátok

Ha megint érzitek, hogy mindjárt összekaptok valami apróságon, amin nem kellene, egy feszültségmentes – mégis tartalmas – téma segíthet a túllendülésben. Egyébként is: kinek van kedve vagy ideje ilyeneken vitatkozni, amikor ott lebeg előttetek a fontos közös cél?

Hasonló témájú cikkeink