5 étel és ital telis-tele természetes probiotikummal

5 étel és ital telis-tele természetes probiotikummal
Sándor Alexandra Valéria
2016. június 9.

Jobb lesz az emésztésed és erősödik az immunrendszered, ha rendszeresen eszed-iszod őket.

  1. Joghurt

Az élőflórás joghurt igazi probiotikum-bomba, főleg a kézműves vagy házi változat. A kecsketejből készültek extra tejsavbaktériumokat is tartalmaznak. A legnépszerűbb bolti fajták viszont tele vannak mesterséges édesítővel, ami nem biztos, hogy jót tesz.

 

  1. Savanyú káposzta

Az erjesztett káposztából készült finomság nemcsak, hogy igen gazdag probiotikumokban, de még azt is kutatás bizonyítja, hogy képes csillapítani az allergia tüneteit. Van benne B-, A-, E- és C-vitamin is.

 

  1. Kovászos uborka

A legjobb, ha a természetes napfénynél érlelve te készíted el magadnak egy kis kaporral. A savanyú káposzta mintájára ebben is természetes módon felszaporodik az élőflóra, ami csodákra képes a bélrendszeredbe jutva.

 

  1. Étcsokoládé

Akár hiszed, akár nem, a magas kakaótartalmú étcsokoládé alkalmas arra, hogy akár négyszer annyi természetes probiotikummal dúsítsák, mint amennyi a tejtermékekben van – és a gyártók ezt meg is teszik, most már egyre gyakrabban.

 

  1. Kombucha tea

Ez a fermentált teafajta már évszázadok óta ismert jolly joker a keleti orvoslásban. Úgy tartják róla, hogy a közérzet javítása mellett még az anyagcsere-folyamatok gyorsításában is segít. Candida-diéta esetén viszont nem érdemes fogyasztani.

Hasonló témájú cikkeink