5 fantasztikus tápanyag páros, ami együtt még egészségesebb

5 fantasztikus tápanyag páros, ami együtt még egészségesebb
Sándor Alexandra Valéria
2016. július 28.

Ezeket a tápanyagokat érdemes együtt fogyasztani az egészséged érdekében.

  1. Vas + C-vitamin

Az állati eredetű vas könnyedén felszívódik a szervezetedben, a növényihez viszont nem árt egy kis C-vitamin segítség, hogy minden tökéletes legyen. Különösen vegetáriánusként vagy vegánként érdemes figyelned erre. A lencsesaláta pritaminpaprikával például mennyei ötlet.

 

  1. Zsír + zsírban oldódó vitaminok

Az A-, D-, E- és K-vitaminokat célszerű valamilyen egészséges zsiradékkal együtt bevinned. Egy kis olívaolaj a salátára nagyon jó ötlet, de a kókusztejes-spenótos smoothie sem hangzik rosszul éppenséggel.

 

  1. Fermentált élelmiszerek + B-vitaminok

A probiotikumokban gazdag fermentált falatok segítenek a bélflórád helyreállításában, épségének megőrzésében. A vele könnyebben felszívódó B-vitaminok pedig tovább javítják az emésztésed. A roston sült csirkecomb joghurtos öntettel és zöld salátával például verhetetlen.

 

  1. Kurkumin + feketebors

A gyulládáscsökkentő hatású kurkumában lévő kurkumin könnyebben felszívódik a feketebors társaságában, így érdemes néha egy kicsit fűszeresebbet enned az izomláz és az ízületi panaszok megelőzésére.

 

  1. Kalcium + fehérje

Ha jót akarsz a csontjaidnak, próbálkozz ezzel a kombóval! Jelentősen mérsékelheted vele a csontsűrűség-csökkenés és a csonttörés veszélyét, ami különösen jól jön fokozott fizikai igénybevétel esetén.